Ингредиент за заштиту коже који не користите за борбу против акни – али у потпуности би требао бити

Клон of Skincare Ingredient Lead
Учтивост

Аманда Еткинд

12. октобар, 2016 @ 14:45

Нема ништа лошије него што се пробудите до црвених, љутих, изузетно нежељених бубуљица које су пребачене на вашу браду. Док припремате напад који је наоружан цевима средстава за чишћење салицилне киселине и бензоил пероксидних крема, можда ћете желети да узмете у обзир мање познати састојак који може помоћи у решавању ових места: цинков оксид.

“Цинк оксид је природни минерал који има анти-микробиолошка, антиинфламаторна и антиоксидативна својства”, каже Данбури, конектикут дерматолог Мона Гохара. Цинк оксид, који се најчешће проналази у крему пелена за пелене, ради на олакшавању акни на сличан начин на дну бебе: “Цинков оксид обезбеђује умирујући филм за смирење упале и помогне сами поправци баријере”, каже дерматолог НИЦ, Др Јосхуа Зеицхнер. Помирљиве компоненте у комбинацији са анти-микробиолошким особинама такође могу помоћи у смањењу акни узрока бактерија на кожи, каже Др. Зеицхнер.

Сада пре него што пређете на пелене крпице на дрвету, Др. Гохара предлаже укључивање цинковог оксида у режим неге коже помоћу лечења, тонера или средстава за заштиту од сунца који садржи састојак. Погледајте наше изборе испод.

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

84 − 83 =

map